torsdag 16 oktober 2008

En vändpunkt?

Sopgubben hade kanske hellre sett kartongen bredvid tunnan än i. Om inte annat för att slippa undslippa sig ett suck och ett stön och, herrejävlar vad irriterande, behöva öppna det där lilla facket på sidan av sopbilen och ta fram sin lilla pinne med gripklo och gripa de där lattemorsamuggarna, grip-grip, barnbananskalen, grip, och tonårstuggummina, gripeligrip, som ligger utspridda runt omkring. För det finns ingen plats att slänga sånt i tunnan längre. Det sitter en ocean av wellpapp i vägen. Och så en trave tidningar på det. Men vet ni vad: jag uppskattar ändå gesten, att trycka ner allt detta i en på tok för liten tunna. Den må vara utförd av någon med, milt uttryckt, tankarna på annat håll - men det är sannerligen ett steg i rätt rikting.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så rätt, så rätt håll, säger anonym - och kolla, börserna går ju liksom upp och ner och upp igen. Tackar annars för erbjudandet om sällskap vid Trekanten. Hade ingen aning om att de har ett fiskesällskap.Det känns, om man skall vara ärlig, en smula överdrivet. Sjön är mer lik en damm, en pöl.

HMT sa...

I augusti drog gubbarna upp kräftor ur pölen, hundratals, for real. Tricket är att någon mycket klok person, alternativt en riktig galenpanna, sett till att sjön tillförs massor av färskvatten, riktiga grejer, sådant som kommer ur kranen. I skogspartiet på bortre långsidan hittar du forsen där vattnet rinner till. Det hela är mycket spännande. Och lite märkligt.

Fågelpojken sa...

...was here