tisdag 5 augusti 2008

Varmrökning

Jag tar mig en cigg på klippan ovanför den där bryggan som någon jävel bestämt sig för att spärra av med grind och taggtråd. Fan vad förbannad jag blir, det får bli en till. Djupa, sugande bloss. En till. Och så en till. Fimparna kastar jag i frustration mot vattnet där jag inte får gå ner och bada längre. Här kommer det tomma paketet också, tjoo. Ta er i skitan, styrelsen i brf Mälarklippan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Anledningen till att grinden kom upp till slut är följande.

1. Föreningen betalar 100.000 kr för att få hyra platsen varje år. Det betyder ca 1.000 kr per lägenhet.
2. Skulle någon (boende eller annan) råka ut för en olycka vid badandet kan föreningen vara ansvarig.
3. I princip varje morgon dag och kväll var det andra som nyttjade bryggan. Från hela barnfamiljer på morgon och dag, till grillande ungdomar på kvällarna. De boende blev utmanövrerade av andra som ibland uppträdde hotfullt.
4. Det finns en del personer i Gröndal som av någon anledning gillar fyrverkerier. Badbryggan blev den uppskjutningsramp som användes. Detta skedde regelbundet.


Till slut tröttnade vi på detta. Alternativet var att ta bort bryggan helt eftersom medlemmarna inte vill betala 1.000 kr varje år per person för ingenting.

Vi låg på kommunen att förbättra de andra badbryggorna som finns vid stranden. Kommunen (röd majoritet) vägrade dock pga. att ingen ville ta ansvar för skötsel och ev. olyckor. När majoriteten byttes ut har dock de andra bryggorna förbättrats och alla kanske blir nöjda, vem vet.

En rent filosofisk fråga är om man har rätt till något som tillhör någon annan. Det är lite skämmigt med grinden, visst, men vad gör man med skräp, trängsel, kvarglömda engångsgrillar, vandalism och 0% tillgång till ens badbrygga?

HMT sa...

Hej Anonym,
roligt att just du hittade till det här oerhört gamla inlägget, faktiskt ett av bloggens första. Något säger mig att du inte har suttit och gottat dig åt mitt skräpskriveri i omvänd kronologisk ordning, utan troligtvis googlat något (Brf Mälarklippan? Badbrygga? Gated community?) och hamnat här av en slump - vilket i sig gör ditt besök än festligare.

Vad det gäller grinden till Mälarklippans badbrygga har jag inte mycket att sätta emot dina välsmorda argument (det märks att det här är något du tänker mycket på, ja rentav brinner för!).

Men ett obestridligt faktum är att de fåtal som fortfarande badar där, badar och skäms.

Anonym sa...

Jag badar från bryggan varje sommar och skäms inte alls. Aldrig.
Ett obestridligt faktum är att om inte vi i föreningen hade betalat för bryggan hade du aldrig kunna stå där och röka dina misslyckade cigaretter. Stackars du hade fått hålla till godo med klippan. Människor som du tycks bara ha rättigheter, det föresvävar er aldrig att fundera över varför något uppkommer. Det skall bara finnas till hands för er skull. Och alltid gratis.

HMT sa...

Det sägs att hoppet är det sista som lämnar människan. Jag tror att det är fel. Jag tror att hoppet är det näst sista som lämnar oss, strax före humorn. Och i så fall ligger du illa till, min gode Anonym som inte kan släppa det här med badbryggan.

Cigaretterna var inte mina. Jag fotar skräp i Gröndal och hittar på en historia om hur det har hamnat där det ligger och inte där det borde ligga: i papperskorgen.

Och innan du hoppar i vattnet och på slutsatser nästa gång: Tänk om det faktiskt är så att vi bor i samma förening och jag också, motvilligt ska sägas, har finansierat den där låsta grinden? Tänk om jag har spelat en tuff pingismatch i jympahallen samtidigt som du har njutit av bastuvärmen? Ja tänk, kära granne, om vi kanske rentav brukar hälsa på varandra i trapphuset?