måndag 1 juni 2009

Pizzan, bajset och tröttheten

Få saker provocerar mer än de här kvarglömda kartongerna med innehållet i festligt typsnitt på framsidan. Inte minst när de gör sällskap av en påse hundskit. Jag tänker mig någon för trött för att rösta, för trött att laga punkteringen på sin cykel, för trött att gå till tandläkaren, för trött för att älska, för trött att då och då byta underlakan i sängen, för trött att ringa sin mamma och säga "Grattis på mors dag!" alternativt "Vi måste tala ut om min barndom", för trött att tacka nej till försäkringsmäklaren som tränger sig på i luren, för trött att prova ett nytt vin på systemet, en nytt skämt på krogen, en ny väg i livet, för trött att skriva julklappsrim, för trött att smörja in sig med solskyddsfaktor. För trött för att ta sin kärlek i handen, titta honom/henne djupt i ögonen och viska: "Älskling, jag bjuder på middag ikväll. Hemlagat."

3 kommentarer:

Frun sa...

Älskling, jag bjuder på middag i kväll. Hemlagat.

Anonym sa...

Hej hej - jag ser fram emot vad midsommar kan bringa i dagen av skräp därborta i Gröndal - ha en trevlig sådan önskar Anonyma

HMT sa...

Det är en skräpig värld därute och mitt uppdrag är inte färdigt på långa vägar. Håll ut, håll ut min vän. Jag kommer tillbaka.